Kayseri’de siyasetin odak noktası şu sıralar AK Parti. Malum, önümüzde bir kongre süreci var. İl Başkanlığı adına da kuvvetli bir yarış var. Her ne kadar dışarı çok fazla sızmasa bile koltuğa talip olanların sayısı hayli fazla.
Henüz birkaç gün önce mevcut Ak Parti İl Başkanı Fatih Üzüm konuştu, gazetemizde de manşet oldu. Başkan Üzüm iki konunun altını çizmişti, birincisi Kayseri’de vesayet isteyen tanınmış aileler olduğu, diğeri ise kamuoyunda il başkanlığı için tartışılan-tartıştırılan isimler… Ferhat Akmermer, Fevzi Konaç ve İsmail Tamer isimleri sıklıkla gündeme gelirken, asıl hedefin başka olduğunu ifade etmişti. Taş çatlasa bir aylık süre zarfında Kayseri’de AK Parti İl Başkanı, kongre ile belli olur. Lakin bu konu, anlaşılacağı üzere kongreye kadar konuşulmaya devam eder. Bir anlamda çok sesli kora gibi, herkes gönlünden geçeni, kendi adayını gündemde tutma derdinde, bunu anlamak hiçte zor değil.
AK Parti’de Kayseri adına gündeme gelen Ferhat Akmermer, MÜSİAD Şube Başkanı, tanınmış bir isim. Av. Fevzi Konaç da keza öyle. STK’larda yaptığı görev, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın danışmanlığı, hatta zaman zaman AK Parti’nin bazı politikalarını eleştirileri… Tabii ki İsmail Tamer, siyaseten bir özgün ağırlığı var. Üç dönem milletvekilliği, genel merkez görevi… Bu aralar gündemde bu üç isim var ancak dikkatlerden kaçan, İl Başkanı Fatih Üzüm’ün “Hedef başka” açıklaması ve Kayseri’nin birkaç tanınmış ailesinin bu seçimlere müdahil olması… Burası gerçekten ilginç değil mi?
Sanırım birçoğunuz bilir… Atletizmde ‘tavşan atletler’ vardır. Özellikle uzun soluklu koşularda aynı ülke adına yarışan sporculardan biri taktiksel olarak start verilmesiyle birlikte öne düşerek tempoyu bile isteye artırır. Verdiği tempoyla yarışı karıştırır ki, arkadan gelen vatandaşı istediğini yaparak, yarışı kazansın. İşte Üzüm Başkan’ın “Bu üç isim değil” ifadesiyle bu iş örtüşüyor. Zira AK Parti’de Kayseri için sır gibi saklanan isim kim ola diye düşünürken, bu şehirde siyaseti avucunun içinden daha iyi bilen, tüm kulis bilgilerinin aktığı bir dostum aradı, selam-kelam faslının ardından konuya direkt girdi. Üzüm Başkan’ın, “Bu üç isimle kamuoyu oyalıyorlar, hedef başka” ifadesini ete kemiğe büründürdü deyim yerindeyse.
“Kaynağım çok sağlam… Kamuoyundan saklanan ve yıpranmasının önüne geçilmek istenilen isim, Av. İzzet Buzkan” dedi, “Eminim, son kararım, joker hakkımı kullanmak istemiyorum” esprisiyle de üsteledi. Av. İzzet Buzkan İl Başkan Yardımcısı, kendisina ait bir hukuk bürosu… 2023 seçimleri öncesinde Kocasinan Belediye Meclis Üyesi iken, istifasını vererek, milletvekili aday adayı olan genç jenerasyondan bir avukat… Gençlik kollarından başlayan bir AK Parti serüveni var. Sanırım 16-17 yıldır AK Parti’de siyasetin içinde… Karşımıza bu fotoğraf çıkınca, dostum-siyasetin bir bilenine hak vermemek mümkün değil. Sonuç ne olur bilinmez ama ortaya çıkan gerçek şu ki, kamuoyu önünde tartışılmasa da, iç bünyede ciddi bir ‘İl Başkanlığı yarışı ve kulisi’ söz konusu.
Kayseri adına şimdilik durum bu… Lakin bu köprünün altından daha çok sular geçeceği de kesin; bakalım, bekleyelim, görelim.













