Yıllar önce, “Hey taksi, bütün işlerim gitti aksi” üzerinden sökün eden bir şarkı vardı dillere plesenk…
Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş’ın açıklaması biraz da bu şarkıyı çağrıştırdı sanki… Deyim yerindeyse tam yerinden hicaz makamı usulüne göre yol aldı. Aslına bakarsanız, muazzam bir muhalefetin altına imza attı, yerli, yerinde, adaplı. Tam ifadesiyle, direkt olarak doğru muhalefete örnek teşkil eder ortaya koyduğu bu tavır.
Bakın kendisi ne yaptı?
27 Mayıs Caddesi üzerinde yer alan Sun taksi durağına gitti, baktı durak yok. Bir tek bank var, bankın üzerine oturdu bir fotoğraf çektirdi Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na seslenerek başladı olanı biteni anlatmaya:
“Sn. Palancıoğlu Melikgazi de asfalt dökmek, park yapmak ve çevre temizliğinden başka bir şeye bakmıyor sanırım ki hem verdiği sözü unutuyor hem de taksici esnafımızın sıkıntılı durumundan bi haber. Sultan taksi 27 Mayıs caddesinde yıllar evvel sultan hamamının kenarında bulunan durakları yıkılmış. Yaklaşık 15 yıldır kendilerine bir durak kabini yapılmasını bekliyorlar. Taksi durağının olduğu yere eski, ahı gitmiş, vahı kalmış bir bank koymuşlar. Üzerine de Sultan Taksi yazmışlar. Onunda yazısı neredeyse silindi silinecek durumda. Çay yapamıyorlar, yemek yapamıyorlar, soğuk havada sıcak bir ortamda oturacak bir yerleri yok maalesef. Kendi araçlarının içinde oturarak idare ediyorlar. Bir durak kabini için Büyükşehir belediyesine, UKOME’ye ve Melikgazi belediyesine müracaat etmişler. Ancak bugüne kadar hiçbir sonuç alamamışlar. Yani kısacası orada yıllardır bir rezillik yaşıyorlar.”
SP’li Başkan, oradan bir başka taksi durağına geçmiş…
Bakın bu kez de Asya taksi durağını anlatıyor:
“Kızılay hastanesinin köşesi Asya taksi. Sn. Palancıoğlu aylar evvel bölgede temizlik yaparken bu durağı ziyaret etmiş. Onlarda duraklarının iyi olmadığını ve yenilenmesi gerektiğini söylemişler. Sn. Palancıoğlu da Pvc malzemeden yapılmış bu durağı yenileyeceğini söyleyerek söz vermiş. Ancak söz o söz olmuş. Aradan geçen 9 ay süresince maalesef hiçbir şey yapmamış.”
“Daha bitmedi” diyor kendisi… Üçüncü bir taksi durağı daha var.
“Hunat camii köşesinde otobüs duraklarının yanındaki Sun taksi durağı da aynı şekilde gelişi güzel pvc malzemesinden yapılmış. Melikgazi bölgesinde neredeyse tüm duraklar bu şekilde. Bu duraklardan Sn. Palancıoğlu her ay 300 ila 400 tl arasında kira alıyor. Aslında yapılması gereken mimari bir gözle estetik bir durak çalışması yapılmalı. Tek bir standartta taksici esnafımızın ihtiyacını görecek şekilde ve Melikgazi’ye yakışır modern duraklar. Bu şekilde tüm taksi durakları yenilenmelidir. Başka şehirlerde bunu yapmış ve çok da güzel başarmış belediyeler var. Ancak ben Sn. Palancıoğlu’nun bunu yapabileceğini hiç sanmıyorum. Ama Sn. Başkan hiç olmazsa şu Sultan Taksi deki Sultan bank rezilliğini ortadan kaldırın ve taksicilerin istediği durağı yapın. Ama lütfen Pvc den olmasın. Ayrıca Sn. Başkan Kızılay hastanesinin önündeki Asya taksiye verdiğiniz sözü de tutun ve durağı yenileyin lütfen. Biliyorsunuz söz önemlidir.”
Bir taksi durağı düşünün; adı var ama yaşam biçimini bank üzerine bina etmiş… Sinan Aktaş’ın da gidip bu durumu yerinde tespit ederek gündeme getirmesi ve haliyle diğer taksi duraklarının da beklentilerini anlatması adına fırsata dönüşmüş.
Umarım bu vesileyle belediyeler taksi duraklarına doğru başını bir çevirir de bakar.
Doğru muhalefete ne denir ki; kutlarım, bravo.













