31 Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesinde AK Parti’de süreç başladı.
Aday adaylarını bekleyen sürpriz ise başvuruların dijital ortamda yapılacak olması. Başvurular dijital ortamda gerçekleşecek. Aday adaylarına bir de şart koşuldu; büyükşehirlere aday olmak isteyenler AFAD’a 50 bin lira bağışta bulunup makbuzunu alacak ve başvuruyu öyle yapacak. Büyükşehir statüsü dışında kalan iller için bu rakam 30, ilçeler için ise 20 bin lira olacak.
Başvuruların başlamasıyla birlikte belediye başkanlığı aday adaylığı adına düğmeye basılmış oldu. Haliyle niyet taşıyanlar gereğini yerine getirecek. Başvurular başlamışken ve süreç işliyorken Kayseri adına nasıl bir gelişme yaşanır, kalplerde gizlenenler ortaya dökülüverilir mi bilinmez ama yarışın kızışacağı kesin.
Tabii olarak en çok konuşulan ve tartışılan seçim atmosferi kulisi içinde Kayseri’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı var. Başkanlık koltuğunda oturduğu için, sanırım Büyükkılıç başvuruda bulunmayı tercih etmez, kararı yetkili mercilere bırakır. O zaman soru şu: Memduh Başkan’ın karşısına AK Parti’de aday çıkar mı? Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, aday çıkar. Ayrıca çıkması da doğal. Zira demokrasinin gereği de çoktan seçmeli olması değil mi? Bu sebeple birileri başvuruda bulunur, kimileri de Ankara’yı mesken tutarak hedefe ulaşmak adına gayret sarf eder.
Büyükşehir’den bahsederken, ilçelerde bir değişim dönüşüm yaşanır. Burası kesin ama nasıl olur onu da takibe alacağız. Aslına bakarsanız bu değişim dönüşümün kaçınılmaz olduğunu biz 14 Mayıs 2023’te Milletvekilliği seçimlerinde gördük. AK Parti, baştan aşağı listeyi değiştirdi. 10 yeni ismi kamuoyunun önüne getirdi. Belediye seçimlerinde elbette topyekûn bir değişim beklemek ham hayal olur lakin gitmeler, gelmelere tanıklık etmek de bugünkü konjonktürde pek ala mümkün görünüyor.
Başvurular, temayüller, anketler, STK görüşleri filan derken, aday adaylığı sürecinin tamamlanmasıyla birlikte nihai karar doğal olarak AK Parti Genel Merkezi’nden gelecek. Yani son noktayı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. İşte tam olarak vurgu yapılması gereken yer de burası. Liste son haliyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a giderken, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın alacağı tutum adayların belirlenmesinde fevkaladenin fevkinde önem arz edecek.
Mesai çoktan başladı, dur bakalım ne olacak?













