14 Ağustos benim doğum günüm. Cumartesinden beri arayan, mesajlar atan, telefon ve telgrafla, gazete ilanları ile bu mutlu günümü kutlayan, hediyeler gönderen dostlarıma, sevenlerime, isimlerini sayamadığın yüzlerce okuruma teşekkürlerimi sunarım(demeyi çok isterdim ama ne yazık ki yok).
14 Ağustos benim olduğu kadar siyasi hayatımızın da son derece önemli bir mihenk taşıdır. 14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK Parti ülkemizi koalisyonlara bırakmadan tek başına iktidar partisi olarak yönetmektedir.
Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Şükrü Karatepe, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından sayılan, itibar gören bir belediye başkanımızdı. Bir İstanbul seyahatimizde, Şükrü Bey, Tayyip Bey ve bendeniz üçlü kahvaltı yapmıştık. O sırada gerek karizmasından ve gerekse mütevazı kişiliğinden çok etkilendiğim Tayyip Erdoğan gün geldi ülkemizi yönetti. Sonra da başkanımız oldu.
Tayyip Erdoğan ile ilk karşılaşmamız bu şekilde oldu. Daha sonra birkaç toplantıda da bulunduk. Tarih 10 Ağustos 2001, yer Büyükşehir Belediye Başkanlık makamı. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti’ye geçen ilk büyükşehir belediye başkanı, Memduh Büyükkılıç da ilk ilçe belediye başkanı idi.
Özhaseki Başkan, 14 Ağustos tarihinde meydanda bulunan katlı otoparkın açılış töreni yapılacağını, bu tören sırasında AK Parti kurucularının da halka tanıtılacağını söyleyerek tören programını şekillendirdi. İl Başkanı Mustafa Elitaş idi.
14 Ağustos 2001 günü törenden iki saat önce alana gittim. Orada İstanbul’dan gelen bir beyle görüşmem gerektiği söylendi. Zayıf, hafif sakallı abiye “Çerkez misiniz” diye sorarak muhabbete başladık. “Evet” dedi, Tayyip Erdoğan'ın reklam ve tanıtım işlerini Belediye Başkanlığı öncesinden beri yaptığını anlattı. Merhum Erol Olçok'tu.
Birlikte programı yeniden şekillendirdik, saygı duruşu, İstiklal Marşımız, Büyükşehir Belediye Başkanımızın konuşması. Bu konuşmaya ilçe belediye başkanlarımız, Bekir Yıldız ve Memduh Büyükkılıç da sahnede yerlerini almıştı. Tek tek kurucuları saymaya başladım, adı okunan ayağa kalkıyor selam verip oturuyordu. Doğal olarak en büyük alkışı lider, Tayyip Erdoğan almıştı. Lider de coşkulu bir konuşma ile ilk fişeği ateşliyordu.
İlerleyen yıllarda lider çok sevildi. Yine Büyükşehir Belediyemizin, Ramazan ayında Kayserispor tesislerinde şehit aileler için düzenlediği iftar yemeği vardı. Belediyemiz çok güzel hazırlandı. Şehit ailelerine Özhaseki Başkanın gayretleri ile ev hediye edilecek ve tapuları bizzat başbakan tarafından verilecekti. Bu programın bana göre en önemli noktasını sunuyorum kıymetli okur.
Sahnede Başbakan Tayyip Erdoğan, yanında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ben tapuları tutuyor, sahneye gelenlere verilmek üzere başbakanımıza arz ediyordum. Mikrofon yok, kameralar uzaktan çekimde. Bizzat şahit olduğum bu çok önemli anı paylaşmak isterim. İsmi okunan aile, kimi karı koca, kimi eş, gelenleri başbakan, kimse duymayacak şekilde, “Gel anam eli öpülesi anam gel” diye ellerinden tutuyor ve sarılıyordu. O an böyle bir başbakana sahip olduğumuz için gururla, mutlulukla, akan gözyaşlarımızla geceyi noktalıyorduk.
Doğum günüm kutlu olsun...













