Değerli okur, hiç akla gelmeyen başa geliyor. Dostum, sırdaşım kardeşim Veli Altınkaya'nın aramızdan ayrılışı da pek çok seveni gibi bizim de ciğerimizi yaktı. Rahatsızlığının ilk anından, hastaneye gidişinden başlayarak her gün aradım, moral verdim. Bana hep “Hacı, bana dua et” derdi. Acı haberi almadan bir gün önce yetkili bir ağız durumunun gayet iyi olduğunu müjdeledi. Ben de paylaştım. Bir sonraki gün ise yüreğimizi dağlayan haberi aldık. 40 yıllık arkadaşım, dostum ve kardeşim Veli Bey’i anlatmak, onu sizlere takdim etmek amacıyla yazılmış bir yazı değildir. Zaten bunca yıldır her şeyi ile göz önünde olan kardeşimi herkes tanır. Biz sadece kısa notlarla anımsatmada bulunacağız.
Şimdiye kadar görev alan tüm cemiyet başkanları bir şekilde üyelerine katkı ve kolaylıklar sağlamak için çaba ve gayret sarf etmişlerdir.
Kimi dar gelirli ve gerçekten maddi manevi zor şartlarda yaşamını, görevini sürdüren emekçi kardeşlerimize ev, tatil vs sunmaya gayret göstermişler, pek çok kardeşimiz de bu sayede ev sahibi olmuşlar, nadiren de olsa aileleri ile tatil imkânı bulmuşlardır.
Bunları yaparken de elbette cemiyet başkanının yerel ve genel yöneticilerle kurduğu iyi ilişkiler önemli katkı sunmuştur. Emeği ve katkısı bulunan tüm geçmiş başkanlara, normal şartlarda ev sahibi olmaları zor olan kardeşlerimizi ev sahibi yaptıkları için de kutluyoruz. Bazı projelerde şahsi faydamız olmasa da biz de yardımcı olmuştuk.
Geçmişte son derece başarılı başkanlık yapan kadim dostum Veli Altınkaya, başkanlığa arkadaş ve dostlarının istek ve ısrarı ile aday olmuştu. Geçmişte uzun yıllar birlikte de çalıştığımız Veli Altınkaya, sadece iş ve meslek hayatında değil, özelde de herkesin her işine koşan, yardımcı olan, çözümler üreten fedakâr bir arkadaştı. Rahatsızlığı döneminde kimse aramızdan ayrılacağı fikri oluşmadan gıyabında yeniden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı seçmişti.
Gerek kendi köyünde ve gerekse şehrimizde baktığı, ilgilendiği, cebinden yardımcı olduğu birçok fakir gariban aile vardı. Ama Veli Bey bunların bilinmesini, konuşulmasını istemez, rahatsız olurdu. Eli ile cebi arası çok yakındır. Gece geç saatlerde arayıp bir sıkıntım var diyene, sabah konuşalım demez koşar giderdi. Yaptığı iyilik ve jestleri çabucak unutur ve asla yüze vurmazdı.
Hüsamettin Çetinbulut Başkan’ın Basın Danışmanlığını yaptığı dönemde başkanı ön plana çıkarmak için, tanıtım ve reklamını yapmak için gecesini gündüzüne katarak çalışmasının şahidiyiz. O dönemde TRT Kayseri temsilcisi olması nedeniyle beklentileri olanların etrafında pervane olduğu dönemde bu menfaat cephesinden kırmadan incitmeden uzak durmasını bildi. Asla kendini ve kurumunu kullandırtmadı.
Kayserimizin duayen gazetecilerinden olan Veli Altınkaya, üyeleri lehine olacak her işte son derece yoğun mesai harcadı. Örneğin medya çalışanlarının belediye toplu taşıma araçlarından yararlanma konusunda bizi bile çok baskı altına aldı. Oysa kendisinin sarı basın kartı vardı ve zaten bu hizmetten dilediği gibi yararlanabilirdi.
Kimin hastası, cenazesi, yardıma ihtiyacı varsa üşenmeden her yere koşup giden Veli Altınkaya, her anlamda gerçek bir dost, arkadaş, yarendir. Şahsımızla ilgili, ağabeyim çok genç yaşta rahmetli olunca ilk arayan, evimize ilk koşan, maddiyata ihtiyacımızın olup olmadığını soran bir dosttur. Annemiz vefat ettiğinde gece 03:00’te evimize koşan yine oydu.
Bu, sadece bize yaptıkları. İnsanlar nankör değillerse Veli kardeşimizin yaptıklarını inkâr etmez, unutmazlar da.
Dememiz o ki cemiyet başkanlığı için her kesimden büyük destek alan Veli Altınkaya seçildikten sonra ilk günkü gibi aynı heyecan ve şevkle koştu, çabaladı. Üyelerinin hakları, faydaları için yine gayret gösterdi. Aynı zamanda bir temsil makamı da olan Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı, Türkiye Gazeteciler Fed. Genel Başkan Yardımcılığı görevine kadar yükselen, itibar gören Veli Altınkaya için de daha fazla sorumluluk yükledi.
Karakteri, yapısı, fedakârlığı ile her kesimin sevip saydığı Veli Altınkaya, ne yazık ki çok erken aramızdan ayrıldı. Ne yazsak, ne desek onu anlatamayız. Gönül gözünün açık olduğuna inandığımız sevgili kardeşime yüce Allah'tan taksiratını affetmesini, cennetine koymasını dua ediyoruz. Velim çok erken oldu çok...













