Kayseri insani değerleri çok zengin bir şehir ve bu şehir kendisine değer katan kıymetli isimlere sahip. Bu isimlerin edindikleri tecrübeleri gelecek nesillere aktarmasını çok kıymetli buluyoruz. Hulusi Akar Paşamızın programlarını yakinen takip ediyor ve siyasetin yoğun gündemi içerisinde üniversitelerin davetlerine icabet etmesini bu kapsamda kıymetli buluyoruz. Erciyes Üniversitesi’nde katıldığı sempozyumu paylaşmıştık. Hulusi Akar Paşamız salı günü Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin akademik yılı açılış törenine katıldı, gençlerle bir araya geldi.
Konuşmasında bir kavram dikkatimizi çekti; Kuantum Liderliği, bugünü gelecekten yönetmek. Bakanımız konuşmasında “Küresel güvenlik ve istikrarın ciddi risk altında olduğu, belirsizliklerin, hibrit ve vekâlet savaşlarıyla terörizmin arttığı, uluslararası hukukun aşındığı günümüzde sorunlarla baş edebilmek için bugünü gelecekten yönetme esasına dayalı ‘Kuantum Liderliği’ne ihtiyaç duyulmaktadır” diyor. Gençlerle buluşmalarını Bakanımızın bu anlayışla yaptığını anlıyoruz.
Evlatlarımızı günü yaşayıp tüketen bireyler olmaktan çıkarıp bugünden gelecekte olacak ihtimal senaryolara göre hazırlamak ülkemizin tüm kurumlarının insan kaynağını ve yöneticilerini hazırlamak açısından stratejik bir hazırlık olduğunu düşünüyoruz.
Geçmişte nesillerimiz için kurduğumuz hayallerin bir olgu olarak karşımızda durduğunu gururlanarak müşahede ediyoruz. Gelecek için kurulan hayaller günümüzde olasılıklı düşünme, uzak görü, nesnelerin interneti, yapay zekâ ile kendi kendini örgütleyen organizasyonlar, öğrenen liderler gibi tanımlamalarla kavramsallaştırılıyor. Hazırlanmak gerek vesselam!
Komutanımız defaatle milli birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu yakın ve uzak coğrafyamızda yaşanan olaylara bakarak anlamamız gerektiğini ifade ediyor.
“Bu memleket bizim
Bu bayrak bizim
Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar bu tarih bizim” mısralarını gençlerle paylaşıyor.
Bu mısralar evlatlarımızı Z kuşağı olarak tanımlayıp tarihi köklerinden uzak bir yere konumlandırmaya çalışanlara anlamlı bir cevap niteliğinde. Zira aynı kavramlara, aynı manaları yükleyip, aynı eylemleri ortaya koyabilen topluluklara millet denir. Kavramsallaştırma önemli aman dikkat! Kavramlarını kaybedenler nesillerini de kaybetmeye mahkûmdurlar.
Kayseri insanı vicdanlıdır. Hakikati söylemekten geri durmaz. Bakanımız bir Kayseriliye yakışan hakikatte Gazze’de yaşanan insanlık dramını her platformda dile getiriyor.
Bunun bir savaş olmadığını bu yaşananların bir vahşet, bir katliam, bir soykırım olduğunu 6 binden fazla çocuk, 4 bin kadın, 14854 kişinin şehit edildiğini ifade ediyor, akan kanı, katliamı ve soykırımı derhal durdurun çağrısını eli kanlı siyonazilere yapıyor.
“Merhametsizler, vicdansızlar, alçaklar, bebeklerin ve (masum insanların kanlarının daima takip edeceği, Yahudilerin bile mahkûm ettiği) insanlık katili Netenyahu kaybedecek, her gün bir şeylerini, bir gün inşallah her şeylerini kaybedecekler.
Aklını ve vicdanını kaybeden korkak yöneticilerin aksine her din, dil, ırktan insani değerlere sahip kitleler bütün dünyada ayakta. Yönetimlerin korktukları başına gelecek. İnsanlık düşmanları, bebek katilleri bugün veya yarın hesap verecek. Kimsenin şüphesi olmasın.” cümleleri ile komutanımız tarihi uyarı ve hatırlatmalarını yapıyor.
Bu duruşundan dolayı bir Kayserili olarak gurur duyuyor, teşekkür ediyorum.
Bu yazıyı kaleme alırken zihnimizde babalarımızın bize sorduğu bir soru aklımıza geldi, ‘evladım büyüyünce ne olacaksın?’ Biz de bir soruyu Gazze’de yaşanan vahşete sessiz kalan günümüz dünyasının büyüklerine sormak isterim. Büyüdünüz de ne oldunuz?
GÜNÜN SÖZÜ: Ne olursa kalpte olur, ey kalbi kırıklarla beraber olan Allah’ım…













