Kayseri’de her yaştaki gencin abisi, bilge insan Bekir Yıldız, açık ara kazanacağı Kocasinan Belediye Başkanlığı’na yeniden aday olmayacağını aylar önce açıklamıştı. Gençlerin önü açılmalı, yeni yüzlerle hizmet kervanı sürdürülmeliydi. Aday olmadı, meclis üyeliğini zorla kabul etti, Mehmet Özhaseki'nin vekillik için istifa ettiği Büyükşehir Belediye Başkanlık önerilerini de kabul etmeyerek neden herkesin abi dediğini, neden bu kadar saygı gördüğünü de göstermiş oldu.
Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanlığı adayı belki de bu kadar merak edilmemişti. Merak konusu şehrimizde AK Parti’den kim ilk sırada yer alacaktı? Partide zaman zaman istisna yapılsa da 3 dönem şartı vardı. Mehmet Özhaseki de Bekir Yıldız gibi bu kuralın uyulması gerektiğini sık sık söyleyip yeniden adaylık başvurusunda bulunmadı. Kayseri doğumlu olmasından öte bu şehir ile işi gereği, üstlendiği çok önemli makamlar gereği irtibatı olmasa da Hulusi Akar liste başı yapıldı. Hulusi Paşa aslında Hatay’dan aday yapılacaktı, Mehmet Özhaseki'nin önerisi ile şehrimize kondu. Altını çizelim, milletvekili olmasa da Mehmet Özhaseki yine Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakın çalışma arkadaşlarından olmaya devam edecek. Belki bakan olarak, belki de genel başkan yardımcısı olarak. Parti sözcüsü Ömer Çelik bu dönem milletvekili değildi...
İkinci sıradan aday yapılan Ayşe Böhürler Ürgüp-Nevşehir doğumlu. Aile uzun yıllar önce İstanbul'a taşınmışlar. Ayşe Böhürler kurduğu reklam ve tanıtım şirketi aracılığıyla başta TRT olmak üzere bazı belediyeler iş yapan, aynı zamanda gazetede yazı yazan bir hanım.
Üçüncü sıra adayı İsmail Emrah Karayel. Aslında teşkilat İsmail Emrah Bey'in İstanbul'dan aday olmasını talep edip beklerken yeniden şehrimizde seçilecek bir sıraya konulmuş. Demek ki çalışkanlığı, şehre olan katkısı büyük olmalı ki önemli sıraya konmuş.
İl başkanlığı görevini sürdürürken istifa edip aday olacağı sanılan, bu gerçekleşmeyince küsüp kenara çekilmeyen İl Başkanı Şaban Çopuroğlu listede yer almış. Teşkilatlarla bağı olan tek aday.
Hep arzu ettiğimiz, seçilmesini istediğimiz, donanımlı, çalışkan Murat Cahit Cıngı'nın listede olması sürpriz değil. Erciyes Master Planı’nı başarıyla uygulayan, ona güvenip Erciyes dağının yetkilisi yapan Özhaseki Bey’i mahcup etmeyecek bir performans göstermesi, tevazusu listede yer alması sanırız memnunlukla karşılanmıştır.
Hazine Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı olan Mahmut Gürcan'ı doğrusu tanımıyoruz. 1966 doğumlu, Develili. İstanbul'da yaşayan, AK Parti teşkilatlarında görev almış, başarılı bir bürokratlık dönemi geçirmiş.
Seçim sürecinde olsun, seçimlerden sonra olsun, Hulusi Akar'ın şehrimize çok fazla zaman ayıracağını sanmıyoruz. Üstlendiği görev, makam ulusal güvenliğimizi birinci derecede etkileyen Milli Savunma Bakanlığı. Bu görevi başarıyla yapan Hulusi Paşa aynı başarıyı işinde göstermesi şehrimiz için yeterli olur.
Burada asıl görev, sıralamada geriye düşseler de Şaban Çopuroğlu ve Cahit Cıngı da olacak. Diğer ilk üç sıranın Kayseri'de yerleşik olmayışları, şehrin sorunlarını nasıl takip edecekleri sorusunu akla getiriyor.
Siyaset yazılarına ara ara devam edeceğiz…
GÜNÜN SÖZÜ: Zekânın ölçüsü, gerektiğinde düşüncelerini değiştirebilmekte yatar…













