• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • SPOR
  • GÜNDEM
  • POLİTİKA
  • YAŞAM
  • BELEDİYE
  • KÜLTÜR
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • RESMİ İLAN GENEL RÖPORTAJLAR
  • Ara
SON DAKİKA:
13:42
MELİKGAZİ KAYSERİ İÇİN SON SAATLER
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. BÜYÜKŞEHİR'DEN ULAŞIM AĞI'NDA STRATEJİK HAMLELER
GENEL
Yayınlanma: 16 Ocak 2023 - 11:43

BÜYÜKŞEHİR'DEN ULAŞIM AĞI'NDA STRATEJİK HAMLELER

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Daha konforlu, daha hızlı ve daha güvenli ulaşım için çalışıyoruz” dedi.

GENEL
16 Ocak 2023 - 11:43
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
BÜYÜKŞEHİR'DEN ULAŞIM AĞI'NDA STRATEJİK HAMLELER
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Daha konforlu, daha hızlı ve daha güvenli ulaşım için çalışıyoruz” dedi. Başkan Büyükkılıç, Kayseri’yi, her alanda olduğu gibi ulaşım alanında da daha iyi noktalara taşıma hedefiyle 2022 yılında projelerine devam etti. Bu alanda önemli projelere imza atan Başkan Büyükkılıç liderliğindeki Büyükşehir Belediyesi, 1 yıl içerisinde stratejik 5 farklı bölgede yol yapım çalışmalarını tamamlayarak hizmete açtı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç konu ile ilgili yaptığı açıklamada, konforlu, güvenli ve kesintisiz ulaşım için stratejik öneme sahip olan Eşref Bitlis Bulvarı Altgeçidi, Aşık Veysel Bulvarı Altgeçitleri, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na Gidiş ve Geliş istikametine 1’er şerit eklenme çalışmaları, Bünyan Tuzhisar Katı Atık Bertaraf Tesisi yol ve kavşak düzenlemeleri ve Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı etrafı yol düzenlemeleri olmak üzere 5 farklı bölgede çalışmaların tamamlanarak hizmete açıldığını söyledi.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’de ulaşım sorunlarını gidermeye yönelik gerek kavşak düzenlemeleri, gerek ana arterlerdeki çalışmalar, alt geçitler, üst geçitler, tramvay ile kesişen boyutlar olmak üzere tüm çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bu kapsamda, Büyükkılıç, Mustafa Şimşek Caddesi devamı yol düzenlemesi, 15 Temmuz Bulvarı katlı kavşağı, 15 Temmuz Bulvarı yol yapım çalışmaları, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı devamı yol yapım çalışmaları, Prof. Dr. Aykut Özdarendeli Caddesi, Akmescit Caddesi yol düzenlemeleri, Argıncık Toptancılar Sitesi yol çalışmaları, Talas Raylı Sistem hattı etrafı yol düzenleme çalışmaları, Oto Galericiler Sitesi yanı yol yapım çalışmaları ve Erenköy Bulvarı ve Erenköy Mahallesi-İncili Sokak yol bağlantısı çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı.

Ulaşım alanında kolaylık sağlayacak uygulamalardan da bahseden Başkan Büyükkılıç, “Daha konforlu, daha hızlı ve daha güvenli ulaşım için çalışıyoruz. Yeşil Dalga Uygulaması kapsamında 10 Arterde 66 Kavşakta Yeşil Dalga uygulaması yapılmıştır. Akıllı Trafik Yönetimi’nin gerçekleştirileceği ‘Trafik Kontrol Merkezi’ yapımı tamamlanmış ve hizmete açılmıştır. 94 adet kavşak akıllı hale getirilmiş ve mevcut trafiğin yüzde 80’i yönetilecek konuma gelecektir. KBB Trafik Mobil Uygulaması 80 binden fazla kişi tarafından kullanılmakta olup, Akıllı Trafik Yönetim Sistemi ile vatandaşlarımız buluşturulmuştur” diye konuştu.

2022 YILINDA TOPLU TAŞIMAYA YAKLAŞIK 600 MİLYON TL SÜBVANSE

2022 yılında toplu taşımayı yaklaşık 600 milyon TL sübvanse ettiklerini vurgulayan Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Kaleönü ve Kiçikapı bölgelerinde Park Et Vale hizmeti devreye alınmıştır. KAYBİS istasyon sayısını 57 adede çıkarttık. Bu istasyonların sayısını 81 adede çıkartma için çalışmalara başladık. 30 adet bisiklet park durağı yapılmıştır. Bisiklet Tamir/Bakım İstasyonu kurulmuştur. Ulaşımda konfor sağlamak amacıyla kapalı durak sayımızı 8 adede çıkardık. Raylı Sistem İstasyonlarında Yolcu Bilgilendirme Ekranlarını devreye aldık. İndirimli abonman kartı 100 TL’ye, tam abonman kartı 300 TL‘ye indirdik. İndirimli abonman kullanıcı sayısında 14 kattan fazla artış sağladık. Toplu ulaşıma online ve mobil bakiye yükleme, Banka/Kredi kartları ve NFC ile ödeme seçenekleri devreye alındı. 2022 yılında toplu taşımayı yaklaşık 600 milyon TL sübvanse ettik. 2 Adet 18 metre Körüklü Otobüs filomuza katılmıştır. 10 adet 18 metre Körüklü Otobüs çok yakında filoya dâhil olacaktır.”

İlginizi Çekebilir
"BU TAKIM DÜŞERSE ŞEHİR DÜŞER"
KAY-SAT METEOROLOJİ UYDUSU PROTOKOLÜ
KAY-SAT METEOROLOJİ UYDUSU PROTOKOLÜ
KAYSERİ’NİN SULTANLARI YÜKSELİYOR
KAYSERİ’NİN SULTANLARI YÜKSELİYOR
MORAL KONSERİ
MORAL KONSERİ
Son Haberler
MELİKGAZİ KAYSERİ İÇİN SON SAATLER
MELİKGAZİ KAYSERİ İÇİN SON SAATLER
MOBİLYADA 'ÇİTOĞLU' İMZASI
MOBİLYADA 'ÇİTOĞLU' İMZASI
"BU TAKIM DÜŞERSE ŞEHİR DÜŞER"
KOCASİNAN’A 35 BİN METREKARELİK YENİ YEŞİL ALAN
KOCASİNAN’A 35 BİN METREKARELİK YENİ YEŞİL ALAN
KASKINI FIRLATTI, 405 BİN TL CEZA YEDİ
KASKINI FIRLATTI, 405 BİN TL CEZA YEDİ
2022 YILI KAYSERİ İÇİN BEREKETLİ GEÇTİ
2022 YILI KAYSERİ İÇİN BEREKETLİ GEÇTİ

Ana Sayfa
SPOR
GÜNDEM
POLİTİKA
YAŞAM
BELEDİYE
KÜLTÜR
SİYASET
EĞİTİM
RESMİ İLAN
GENEL
RÖPORTAJLAR
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • BELEDİYE
  • EĞİTİM
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR
  • POLİTİKA
  • SİYASET
  • SPOR
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.