KAPATTIK GİTTİ
Kocasinan Belediyesi, pandemi ile mücadeleye destek için Kafe Sinan ve Hanımeli Tesisleri'ni geçici bir süre ile kapattı.
Kocasinan Belediyesi, pandemi ile mücadeleye destek için Kafe Sinan ve Hanımeli Tesisleri’ni geçici bir süre ile kapattı. Büyükşehir ve Hacılar’da açık havada faaliyetlere devam edilirken, konu hakkında değerlendirmeler sürüyor. Melikgazi’de ise yeni normalde bu konuda açık tesis bulunmuyor.
Kocasinan’dan dev adım
Kayseri’de artış gösteren korona vakaları sonrasında yeni önlemler alınmaya devam ediyor. İç işleri bakanlığının son yayınladığı genelgede kafelerde saat 24.00 sonrasında her türlü müzik yayınının durdurulması kararının ardından Kayseri’de daha radikal kararlar hayata geçti. Kocasinan Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı toplum sağlığını korumak adına bir yandan dezenfekte çalışmaları yürütürken diğer yandan ise önlem amaçlı İstasyon, Erkilet, Erciyesevler, Beyazşehir ve Barbaros Mahallerinde bulunan Kafe Sinan ve Hanımeli tesislerini geçici süreyle kapattı. Başkan Çolakbayrakdar, “Halk sağlığı için tüm gayretimizi sarf ediyoruz” dedi.
Hacılar’da değerlendiriliyor
Büyükşehir Belediyesi’ne ait tesislerin yüzde 99’u açık havada faaliyet gösterdiği için kapatılma söz konusu olmadı. Melikgazi Belediyesi’nin bu yönde faaliyet gösteren tesisleri ise kış aylarından beri kapalı bulunuyor. Yeni bir uygulama bu nedenle söz konusu olmadı. Hacılar Belediyesi’nin ise ilçe merkezinde faaliyet gösteren Hacılar Kafe adında tek tesisi bulunuyor. Bahçesi müsait olduğu için bu tesis açık havada faaliyetlerini yürütüyor. Ancak, görüşlerini aldığımız Başkan Bilal Özdoğan bu durumun bir hafta içinde yeniden değerlendirilebileceğini söyledi.
DEVAM
Koronavirüs (Kovid-19) mücadelesinde önlem amaçlı ilçe genelinde her gün dezenfeksiyon çalışmalarını devam ettiren Kocasinan Belediyesi, Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kayseri Valiliği tarafından başlatılan ‘15 gün evde kal’ çağrısına tam destek vererek, bünyesindeki tüm tesisleri geçici bir süreyle kapattı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Kıymetli hemşehrilerim, evlerimizde kalmaya devam ediyoruz. Uyarıları dikkate alıyoruz ve mecbur kalmadıkça evlerimizden dışarı çıkmıyoruz. Bizler, sizlerin sağlığı için yoğun gayret sarf ediyoruz.” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’ne ait tesislerde de kapatılma söz konusu değil. Belediye yetkililerinden konu ile ilgili şu görüşlere yer verildi: “Tesislerimizin yüzde 99’a açık havada faaliyet gösteriyor. Her türlü tedbir alınarak hizmete devam ediyoruz. İçişleri Bakanlığı’ndan bu yönde bir karar alınmadığı sürece kapatma gibi bir durum söz konusu değil.”
Melikgazi Belediyesi yetkililerinden aldığımız bilgiler ışığında ise bu bölgede, faaliyet gösteren tesislerin tamamı pandemi döneminin ilk hissedildiği günlerden itibaren kapalı ve yeni normalde açılmadığı için uygulamaya devam ediliyor.
Hacılar’da ise ilçe merkezinde belediyeye ait olarak hizmet veren Hacılar Kafe, hizmetlerini açık alanda veriyor. Kapalı alana müşteri alınmazken bahçede sosyal mesafeye uygun ve tüm kurallara uyularak hizmete devam ediliyor. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, “Tesisimizin açık alanı yeterli bir konumda. Kapalı alanda misafir ağırlamıyoruz. Sosyal mesafeye uygun her türlü tedbiri alıyoruz. Yine de bir hafta içiresinde bu konuda değerlendirme yapacağız. Pandemi ile mücadelede üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.